donderdag 6 mei 2021

Pieterpad - van Sleen naar Coevorden

 3 mei

op weg naar Coevorden


Afgelopen vrijdag en zaterdag liepen wij onze laatste kilometers op het Waterliniepad, waarmee we ons eerste LAW-pad voltooiden. Voor de zomervakantie moeten nog even twee etappes van het Pieterpad worden afgevinkt, zodat onze planning klopt en we vanaf 18 juli aan de laatste 18 etappes kunnen beginnen. 

Vandaar dat we op deze ietwat druilerige maandagochtend weer naar het oosten van het land koersen. We hebben er een rit van ruim twee uur op zitten, als de auto op de Brink in Sleen wordt geparkeerd. Dit keer eens aan het begin van de etappe en niet op de finishplek. Eigenlijk heeft dat laatste onze voorkeur, omdat we dan na het wandelen geen gebruik meer hoeven te maken van het OV. Met het oog op Buienradar, dat aangeeft dat het vanaf een uur of 14.00 flink zal gaan regenen, leek het ons slimmer om zo vroeg mogelijk aan de wandel te gaan. Vandaar dus. 

Toch starten we niet direct met het pad. Eerst moet nog even een stukje terug worden gelopen om een heuse Pieterpadsleutelhanger te bemachtigen. Vorige keer hadden wij geen cash bij ons, maar vandaag is het gelukt. Score!

Veel hoogtepunten kent deze etappe niet. Lange rechte, meestal verharde wegen, leiden naar Coevorden. Af en toe passeren we een buurtschap. Twee oude bruggen over de Hoogeveensche Vaart brengen ons eerst naar de ene, daarna naar de andere kant van het water. Verderop wanen we ons voor heel even in Limburg als we langs een veld lopen waarvan verhoogde sleuven zijn afgedekt met plastic. Een van de onbedekte bergen toont witte koppen uit de aarde. Het zijn asperges. 




Een natuurgebied wordt doorkruist. In de verte zien we een enorme bij. Het is de entree van Huttenheugte. Wij laten het links liggen en houden de richting van Coevorden aan. Donkere wolken omringen ons. Om ons heen zien we het met bakken uit de hemel komen. Wij hebben geluk en lopen droog. Het duurt echter niet lang voor ook wij de eerste druppels voelen. Snel de regenbeschermers om de rugzakken. Onnodig, blijkt. Het valt voor nu nog reuzemee. 

Zodra we Coevorden binnenlopen is dat voorbij. Het begint gestaag te regenen. Wij haasten ons. Niet alleen om uit de nattigheid te komen, maar ook om de trein naar Emmen te halen. Wel maken we nog wat fotostops. Coevorden blijkt een fotogeniek vestingstadje, zelfs in de nattigheid. Eenmaal onder de overkapping van het station, barst het los. Wat een mazzel hebben we. 

de dag in plaatjes

Via Emmen waar we op de bus naar Sleen stappen, komen we weer bij de auto. Nu snel op naar B&B het Stookhok in Dalen voor een relaxt avondje. 

Hoe en wat?
De auto parkeren we op de Brink in Sleen. We lopen naar Coevorden. Hiervandaan gaat de trein 2x per uur naar Emmen. In Emmen nemen we Qbuzz 29, een 8-persoonsbusje (1x per uur) naar Sleen. 
Etappe 6: 20,39 kilometer volgens het boekje en exact die afstand weggestapt. 
Overnachting: B&B Het Stookhok in Dalen We zijn 134 kilometer op weg op het Pieterpad, nog 366 kilometer te stappen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten