donderdag 28 oktober 2021

Pieterpad van Gennep naar Vierlingsbeek

 28 juli


Het zijn vast de prestaties van de Nederlandse sporters vandaag in Tokio die voor inspiratie hebben gezorgd, want de kilometers vlogen weer onder onze schoenen door, na een iets moeizamer dagje gisteren. 

De auto parkeren we in Vierlingsbeek. Hiervandaan is het een klein uurtje, met overstap, bussen naar Gennep. De ervaring gisteren bij Babbels, zorgt ervoor dat we hier maar direct ons startbakkie scoren.

Langs de Niers verlaten we het vestingplaatsje. Het bos dat hierna volgt, is minder spectaculair dan dat van gisteren. Om de route toch wat spannender te maken, worden we over een smal dichtbegroeid pad geleid, au, brandnetels en, au, bramenstruiken. Het zijn weer grotendeels bomen die deze etappe het decor bepalen. Bij het Quin, een duinven, verandert het uitzicht. Hier hebben we een ruimere blik op de prachtige omgeving. We stijgen. Wat een mooie, serene, plek. 



Vlak voor Afferden kunnen we een uithangbord voor theetuin De Appelgaard niet weerstaan. Het is weer een gezellig plekje. De huisgemaakte taart is verrukkelijk. De bediening zorgt dat onthaasten hier helemaal vanzelf gaat. Niet altijd makkelijk voor een ongeduld zoals ik. 




De grens tussen Limburg en Noord-Brabant wordt hier door de Maas gevormd. Het veer Afferden brengt ons in weer een andere provincie. En daarmee een ander landschap. Maasheggen ligt op het laagterras van de rivier. Hier heeft het water de vorige week flink huisgehouden. Last voor de route hebben wij er niet echt van. Hoogstens wat laveren tussen plassen door en een wat minder aangename geur. Voor de bewoners ligt dat anders. Hele velden staan nog onder water. Maïs ligt plat en verdronken. Het biedt een treurig aanblik. 



De kerktoren van Vierlingsbeek ziet ons al van ver naderen. Eenmaal luidt de klok als welkom. Of het is, omdat het 15.30 uur is. Bij de lokale supermarkt slaan we ons maaltje voor vanavond in. Het etappedrankje scoren we thuis. We hebben zo'n relaxte plek met prachtig uitzicht, dat het zonde is om daar geen gebruik van te maken. 


Bofferds zijn we wat het weer betreft. De afgelopen dagen komt de in de namiddag voorspelde regen pas in de avond naar beneden. Helaas kunnen we dan niet op ons terras genieten van het uitzicht, maar de televisie met beelden van de Olympische Spelen is een mooi alternatief.

Hoe en wat?
Naar de start: parkeren op de Vrijthof in Vierlingsbeek. Bus 255 naar station Boxmeer. Overstappen op bus 84 naar station Gennep. Ruim 1 uur onderweg. Naar start etappe is nog 1 kilometer wandelen. 
Etappe 19: 18 kilometer, gewandeld 19,3. De GPS klokt 19,3 kilometer. Een dikke kilometer meer dan de officiële afstand. Nog 150 kilometer tot de Pietersberg.
Overnachten: De Vierde Boan in Groesbeek


Geen opmerkingen:

Een reactie posten