donderdag 28 oktober 2021

Pieterpad van Vierlingsbeek naar Swolgen

 29 juli


De vakantiestemming zit er helemaal in. Op een schappelijk tijdstip gaan onze ogen open. Relaxt maken we een ontbijtje. De gordijnen zijn open, zodat we van de schitterende omgeving kunnen genieten. De televisie staat aan voor het laatste nieuws uit Tokio. Onder het eten nemen we aan de hand van het Pieterpadboekje de komende etappe door. 

Hoe we bij de startplek komen verschilt per dag. Vandaag nemen we de auto naar Swolgen om daarvandaan met bus en trein in Vierlingsbeek,bij de etappestart, te komen. Het heeft wat voeten in de aarde, want er blijkt een wegafsluiting in Swolgen. Het is nog even een haastklus om de bus te halen. 

Eenmaal in Vierlingsbeek doen we de naam startbakkie eer aan, voor we Pieterpadkilometers lopen, nemen we in Herberg Thijsen onze cappu met lekkers. Dan kan etappe 20 van start. Het is een redelijk lange, ruim 23 kilometer. Tel daarbij de aanloop vanaf het station en dan kom je toch wel op 25. 


Het zijn weer mooie kilometers, enorm gevarieerd, leuke dorpen, een tweetal pittoreske kapelletjes, bos, boerenweggetjes, een landgoed, natuurgebieden en dat alles lijkt verbonden te worden door een snelstromend beekje. In Tienray, vlak voor Swolgen, stuiten we op een vol terras. Wat een gezelligheid! Dan rinkelt er bij mij een belletje. Dit is ijssalon Clevers, befaamd in dit deel van het land. Meer aanmoediging hebben wij niet nodig. Even later zitten we ieder achter een enorme coupe. Het levert genoeg koolhydraten op om de laatste twee kilometers naar Swolgen te stappen. 







Nog 6 etappes naar de Sint Pietersberg. Morgen verlaten we deze prachtige plek en gaan op naar de volgende B&B. 

Hoe en wat?
Naar de start: parkeren in Swolgen. Bus 88 naar Venray. Hiervandaan de trein naar Vierlingsbeek. 30 Minuten reistijd. 
Etappe 20: 23 kilometer, gewandeld 25 kilometer. Nog 127 kilometer tot de Pietersberg. 
Overnachten: de Vierde Boan in Groesbeek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten