zondag 24 oktober 2021

Pieterpad van Ommen naar Hellendoorn

 19 juli

Uitkijken over de omgeving

En dat is 2...

Zo, ik zit, op het kleine, gezellige terrasje van de B&B, fris en fruitig met de benen languit, drankje en hapje binnen handbereik, na te genieten van weer een fijne wandeldag. Nog even in mijn uppie, want René plakt nog wat hardloopkilometers aan zijn dagtotaal. 

De dagstart was een fijne. Heerlijk geslapen en een enorm uitgebreid ontbijt. Bovendien was er meer dan genoeg om een lunchpakket te maken. Echt, het is zo bijzonder wat er bij B&B In de Dorpsstraat allemaal bij zit. Laten we zeggen dat de koelkast thuis weleens minder is gevuld. Ook superfijn is dat de gastvrouw ons vanochtend een slinger gaf naar Ommen, waar de meet van etappe 10 ligt. Onderweg wordt er gezellig gekletst. Even voor tienen kunnen de GPS'en worden gestart, een kleine 21 kilometer naar Hellendoorn liggen voor ons. Al meteen buiten Ommen is het genieten, de geur van gras dat ligt te drogen, een weids uitzicht en de hele dag nog voor ons. Het asfalt maakt plaats voor bospaden. Een uitkijktoren doemt voor ons op. Gaan we naar boven? Ja, natuurlijk doen we dat. Al is het voor René met zijn hoogtevrees niet zo heel vanzelfsprekend, maar ook hij staat even later boven de boomtoppen. De hele verdere etappe voert zo'n beetje door het bos. De schaduw van de bomen is vandaag, met een behoorlijk bewolkte hemel, niet echt nodig, maar het loopt sowieso prachtig. Vlak voor de Lemelerberg lijkt het even een soort kaal maanlandschap door een enorme bomenkap. En dan die berg...ach, vorig jaar liepen we het Krijtlandpad, dus ja, het is wel even klimmen, maar heel goed te doen. Bovendien is de beloning boven prachtig! Wat een uitzicht!



Vanochtend kregen we via Facebook de tip om theetuin Glint aan te doen. Een startbakkie was er nog bij ingeschoten dus toen dit Rustpunt in zicht kwam, liepen we de overgroeide poort binnen en kwamen op een lieflijk plekje. Tafeltjes voorzien van prachtige bloemen en een koffiehuisje waar we zelf koffie konden zetten. Zo kunnen we de laatste kilometers wel de baas. 
Twee kilometer voor de finish laten we de bomen achter ons. Via een soort corridor tussen maïs- en graanvelden door, lopen we Hellendoorn in. Zo naar de B&B. 

En daar hangen we, nu wel weer samen, op het terras met een Mexicaans biertje in de hand. Morgen gaan we voor de dubbel. Het plan is dan twee etappes te wandelen. Van Hellendoorn via Holten naar Laren. Voor nu....cheers!




Hoe en wat? 
Tegen een kleine vergoeding werden we vanochtend naar Ommen gebracht door de gastvrouw. 
etappe 10: 21 kilometer, afgetstapt 22,6. Nog 306 kilometer te gaan. 
Overnachten: B&B In de Dorpsstraat in Hellendoorn 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten