maandag 19 juli 2021

Pieterpad van Hardenberg naar Ommen

 18 juli


Ons Pieterpadzomeravontuur is aan...

Vanuit onze zeer complete, echt aan alles is gedacht, B&B In de Dorpsstraat in Hellendoorn kijken we terug op onze eerste dag, etappe 9, van Hardenberg naar Ommen. Knalgele velden vol een soort van margrietjes - het blijkt Jacobskruid, een staalblauwe lucht, verkoelende bospaden, wuivend maïs en de gezellig meanderende Vecht, dat zijn zo'n beetje de kernwoorden van vandaag. 

Vanochtend startten we in Hardenberg met het doel over 2 1/2 week op de Sint Pietersberg te finishen. Het is vakantie, dus we beginnen de etappe met een startbakkie en lekkers. Dat is tenminste het plan. In Hardenberg blijkt alles, op zondagochtend 11.00 uur, echter nog potdicht. Nou ja, aan de wandel dan maar.

Het stadje aan de Vecht wordt snel achter ons gelaten. Het buitengebied langs een wildwaterkanoparcours kleurt geel van het Jacobskruid. Wat een vrolijke begin! Vlak hierna moet de beslissing worden genomen of we de reguliere route of de omleiding lopen. De keus valt op de laatste. Het valt niet tegen, al hebben we uiteraard geen vergelijk met het originele traject. De route staat goed aangegeven en loopt zowaar door mooi gebied. 

In Rheeze is de samensmelting van de zwarte lijn op de GPS van de omleiding en de groene, originele, lijn. Wij maken een kleine detour voor ons uitgestelde startbakkie bij de Rheezer Kamer. En jongens, eigenlijk was het dus gewoon een gelukkie dat in Hardenberg alles dicht was, wat een toffe, sfeervolle plek is dit! De ijskoffie met appel- en kwarkpunt fietsen er goed in.

De geasfalteerde wegen maken plaats voor bospaden. Heerlijk om even in de koelte te lopen. Via een smalle brug met een bezienswaardig sluisje steken we de Vecht over. Ook hier voert de kleur geel weer de boventoon. Meer bos volgt...en dus ook nog even genieten van de schaduw. 




De laatste 1,7 kilometer zijn nog het minst gezellig, over een fietspad langs een drukke weg lopen we recht-toe-recht-aan naar Ommen. Hier is juist weer gezelligheid in overvloed. Langs het water en op de terrasjes. Jammer voor ons, want het is even zoeken voor we een plek bemachtigen om ons etappedrankje te kunnen scoren. Het lukt bij een wat minder mooi gelegen tent. De drankjes smaken er niet minder om. Dag 1 zit erop! Wij chillen in de zeer chillwaardige Bed and Breakfast. Echt een voltreffer dit! Morgen brengt de gastvrouw ons zelfs naar Ommen, zodat ons een OV-reis bespaard blijft. 

De vakantie is goed begonnen! 


Hoe en wat?
Vanuit huis rijden we naar het station in Ommen. Gratis parkeren op P+R. Met de trein van Blauwnet in 2 haltes naar Hardenberg.
Etappe 9: 21 kilometer. Wij stappen er 22,2. Nog 327 kilometer te gaan op onze reis naar het zuiden. 
Overnachting: B&B In de Dorpsstraat Hellendoorn






Geen opmerkingen:

Een reactie posten