donderdag 3 februari 2022

Westerborkpad - van Sportpark Hilversum via Baarn naar Amersfoort

 18 december 2021

het spoor is nooit ver weg langs het Westerborkpad

start: station Sportpark Hilversum, waar ik met de auto heen ben gereden. Petra kwam per trein
finish: station Amersfoort, terug met de trein naar Sportpark Hilversum
kilometers 20,4 (verdeeld over etappe 7 en 8 en wat extra's)

Van Amsterdam naar Amersfoort, dat traject van het Westerborkpad hebben we na vandaag afgestapt. Uiteraard niet op een dag, maar verdeeld over 5 verschillende moment. Vandaag liepen we van station Sportpark Hilversum naar station Amersfoort. 

Het beloofde zonnetje blijft de hele dag verscholen achter een lucht vol mist. Echt veel last hebben we er niet van. Ok, het ziet er een beetje grauw uit, maar het is en blijft droog en ook de temperatuur valt erg mee. 

Grotendeels wandelend langs het spoor is het thema van het pad constant in gedachten. Een lange goederentrein met dichte containers doet ons nog eens extra beseffen in wat voor drama deze spoorrails centraal hebben gestaan. 

De Hilversumse straten doen gezellig aan met de in kerstsfeer verlichte huizen. Wat een leuke optrekjes staan hier. Niet eens echt kasten van huizen, maar erg sfeervolle. Je zou er zo maar kunnen wonen...

De stad uitlopen lukt niet volgens de route van het boekje. Er zijn werkzaamheden in natuurgebied Anna's Hoeve. Sporadisch zien we een sticker. Op gevoel en de kaart komen we bij de A27, waar we de route weer kunnen oppikken. Hier duiken we een prachtig herfstbos in. Het spoor is nooit ver weg. Af en toe steken we het over om even later weer terug te kruisen. Kort verlaten we de route om op een voetgangersspoorbrug op een langskomende trein te wachten. Gedachten dwalen af. 

Baarn is het eind van etappe 7. In De huiskamer van... scoren we een bakkie. Gezeten op twee enorme tronen voelen we ons op de set van Game of Thrones. Stiekem fantaseer ik dat Jon Snow binnen komt wandelen. Met mondkapje. Dat wel uiteraard. 

De volgende etappe voert door woonwijken van Baarn. Ook hier veel gezelligheid. Over een bruggetje verlaten we de bebouwde kom. Kaarsrechte wegen wachten ons. We zagen het al op de kaart. Het plan was om bij Soest af te slaan. Die afslag laten we echter rechts liggen. We gaan door. Nog een paar kilometer stappen we langs het spoor, tot de weg afbuigt. Over landelijke weggetjes vervolgen we onze weg naar Amersfoort. 









De stadsgrens bereiken we na een dikke 17 kilometer. Ook hier weer feestelijke verlichte straten en leuke woonwijken. Twee lange straten, de Platanenlaan en de Soesterweg leiden ons de binnenstad in. Voor het station wordt de GPS op een ruime 20 kilometer gestopt. Ons langste stuk Westerborkpad tot nu toe. Bij een (te) drukke tent voor het station scoren we ons etappedrankje in de vorm van een gin tonic.

Het was weer een mooie wandeldag. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten