donderdag 10 september 2020

Krijtlandpad - het tussendoortje van Gulpen naar Slenaken

 7 augustus 2020

Krijtlandpad - van Gulpen naar Slenaken
8 kilometer

vlak na de start in Gulpen al direct klimmen

Het Krijtlandpad vormt een achtje. Dat houdt in dat er een kort tussenstuk is, dat van Gulpen naar Slenaken, of vice versa, loopt. Deze warme dag vinden wij uitermate geschikt om dat stukkie te wandelen. Vooral ook na de afstand van gisteren. 

ontbijtje
De beentjes voelen overigens nog best fris en fruitig bij het opstaan. Uiteraard begint de dag in de schaduw van de parasol, weer op het terras met een ontbijtje met view. We hebben niet echt haast. Er wachten vandaag maar 8 kilometer. 

De bus van 11.00 uur brengt ons naar Gulpen. Eerst maar eens een startbakkie. Met vlaai maar weer. Helaas dit keer geen rijstevlaai op het menu. Wel de door René gewilde appelvariant. Voor mij wordt het een punt kersenvlaai. Met slagroom en merengue, want er is geen zonder-optie. Een suikercoma is niet ondenkbaar na zoveel zoetigheid. Even over 12.00 uur gaan de GPS'jes aan. Slenaken, here we come. Het riviertje de Gulp zal ons leiden. 

suikercoma

Inmiddels bekende plaatjes trekken aan ons voorbij, gele en groene velden, stoffige weggetjes, holle wegen, vakwerkhuizen, kastelen. Het blijft bijzonder. Vanuit Gulpen moet direct flink worden geklommen. Best pittig met deze tropische temperatuur. Gelukkig wordt af en toe een stuk bos doorkruist, wat voor verkoeling zorgt. Halverwege de twee plaatsjes ligt een soort plateau. Dat houdt in dat het laatste stuk naar beneden loopt. Echt makkelijk is dat door de enorme keien en ongelijke weg trouwens niet. Het pad kan nauwelijks een pad worden genoemd. Het lijkt of we een enorme heuvel afdalen door een droge rivierbedding, waar grote keien zijn achtergebleven. Het gaat niet snel, maar het is een heel toffe ervaring.

sfeervolle plaatjes

Vlak voor Slenaken vinden we de Gulp terug. Het is maar een smal riviertje, maar het gelach van spelende kinderen bewijst dat het voor veel vertier in de vorm van verkoeling zorgt. Nog wat smalle paadjes, met veel brandnetels, brengen ons in Slenaken. Het vrolijke deuntje van de GPS van René bewijst dat we de finish voor vandaag hebben gehaald. Helaas nog wat vroeg voor een etappedrankje. 

etappedrankjes

Dat halen we in op ons eigen terras. Nog 1 etappe te gaan. Een zware zal dat worden en niet door de afstand of de heuvels. De weersvoorspelling belooft ons een temperatuurtje van 36 graden. Wij gaan vroeg op pad morgen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten