dinsdag 20 april 2021

Pieterpad - van Zuidlaren naar Rolde

2 april

het lijkt wel een scene uit Zaai...

Een lang weekend vrij, dus een mooie gelegenheid om weer wat Pieterpadkilometers te maken. Het was even zoeken naar een leuke, beschikbare accommodatie, maar met een glaasje port in de hand, zittend voor een behaaglijk vuurtje aan het eind van deze eerste wandeldag, kunnen we melden dat we daarin geslaagd zijn.

het natuurhuisje in Noord-Sleen

De reis naar de start van de etappe was nog mijl op zeven. Het vergde een autorit van ruim twee uur en maar liefst drie bussen om op de Brink in Zuidlaren te belanden. Na zo'n reis vonden wij het wel te rechtvaardigen om met een koffie-to-go te starten. Bovendien moest er nog een rondje sightseeing worden gedaan, met als hoogtepunt het beeld van de meest befaamde inwoner van dit Drentse plaatsje...ja, ja, drie maal in de rondte van je hopsasa.

Dan kan de pas erin. Via het terrein van Dennenoord komen we in een bosrijk gebied. Wat een leuke omgeving is dit toch! De weinige bebouwing die we doorkruisen wordt gedomineerd door rietgedekte, pittoreske boerderijtjes. Heel veel zien we er trouwens niet. Bomen en groen domineren deze etappe. Het gebied van de Drentscha Aa met een overal zichtbaar kabbelend en meanderend watertje en daarna de uitgestrektheid van het Balloërveld. Wat zal het hier mooi zijn als de nu wat dorre hei in bloei staat!

En...na de misser van vorige keer, lukt het vandaag dan toch eindelijk een hunebed te scoren. Maar...we liepen er dan ook echt zo'n beetje tegenaan. Niet te missen. Zelfs niet door ons. We zijn toch ook echt wel onder de indruk van dit stukje geschiedenis. 

Al van verre zien we de kerktoren van Rolde als richtpunt. Het is nog een flinke tippel om daar te geraken. Het mulle zand van het Balloërveld zorgt ook dat we er niet echt de vaart in kunnen houden. Eenmaal aangekomen worden we getrakteerd op nog eens twee hunebedden en een bewoond ooievaarsnest. 

de dag in plaatjes

Hier ligt ook de finish van de etappe van vandaag. Het is een bijzondere, midden op een begraafplaats, waar de rails van een trein dwars overlopen. Op naar ons adresje voor de komende twee nachten. Een heel fijn stekkie, zoals hierboven al gemeld. Het is in ieder geval heerlijk hangen na de 18, best wel frisse, maar mooie kilometers van vandaag. 

Hoe en wat?
De auto geparkeerd in Rolde hoek Grolloërstraat/Gieterstraat. Bij Kerkbrink QBuzz 24 richting Winschoten opgestapt. P+R Borger overgestapt op Qliner 300 richting Groningen. P+R Westlaren Qbuzz 5 richting Annen. In totaal 1 uur onderweg. 
Etappe 4: 18 kilometer volgens boekje, 18,1 weggestapt
We zijn nu 69 kilometer richting de Sint Pietersberg vanaf Pieterburen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten