dinsdag 30 november 2021

Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam - etappe 11, ten oosten van de Amstel

15 mei 2021


Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig
Etappe 11 - ten oosten van de Amstel, van het Amstelhotel tot station Bijlmer Arena
19 kilometer

Het was al even geleden dat we een etappe van het Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam liepen. Afgelopen donderdag stond etappe 11, ten oosten van de Amstel, op de planning. 

Eigenlijk kijken we gewoon terug op een perfecte dag. Het weer zat aan alle kanten mee. De zon deed haar best voor ons. Geen spatje nattigheid gevoeld. Het gezelschap was top zoals vanouds! En over de route kunnen we ook niets anders zeggen. Wat een fijne combinatie weer van stad, parken en toch ook natuur. Alex Buis en Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig hebben er echt een mooi pad van gebrouwen. 

Vanaf het Amstelhotel lopen we onder de brug door, waar we met de Amsterdam marathon overheen rennen, of in mijn geval tegenop klimmen. Op de Amstel beginnen roeiers hun weekend actief op de rivier. Aanmoedigingen naar elkaar geroepen, dragen ver over het water. Sfeervolle straatjes worden gepasseerd. Helaas zijn de terrasjes nog niet open. Amsterdam blijft gewoon leuk! 

Oost laat haar vele gezichten aan ons zien. In de Wibautstraat vallen de kleurrijke schilderingen op de kop van de appartementsgebouwen op. De Transvaalbuurt deed ik al aan tijdens het Westerborkpad. Het buurtje heeft een indrukwekkende geschiedenis. Het park van Frankendael is een stukje jungle middenin de stad. Op de Oosterbegraafplaats ontdekken we 
een bijzondere koffiestop tussen de zerken. Dwars door Betondorp loopt de route. Wat een aparte architectuur met de witte, vierkante huizen. Hiervandaan lopen we richting de hoge Rembrandttoren. Aan de Amstel lijkt de zomer begonnen. Wat een gezelligheid! Tot ver onder de A10 volgen wij het water. Voor Ouderkerk aan de Amstel buigen we linksaf richting Amsterdam Zuidoost. Een aantal volkstuincomplexen laat zien dat het ook binnen de stadsgrenzen goed recreëren is. 








Na bijna 20 kilometer ploffen we neer op het terras met uitzicht op station Bijlmer Arena. We laten ons de drankjes met hapjes goed smaken. 

Zei ik al dat het een perfecte dag was? 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten