zondag 13 februari 2022

Noord-Hollandpad van Nes aan de Amstel naar de Bosbaan in Amstelveen

 12 februari

het kerkje van Nes aan de Amstel

etappe 14: 2e deel, van Nes aan de Amstel naar Ouderkerk aan de Amstel
etappe 13: deels, van Ouderkerk aan de Amstel naar de Bosbaan in Amstelveen
parkeren start: Amsterdamse Bos bij de Bosbaan
parkeren finish: Nes aan de Amstel, Pastoor van Zantenlaan
Bijna 16 kilometer, grotendeels onverhard (en nat)

Prachtig wandelweer, dat is de voorspelling. Komt dat even goed uit, want juist voor vandaag staat er weer een stuk Noord-Hollandpad op de planning. Om 10.30 uur treffen we onze (wandel)vriendjes, Korine en Gerard, op de parkeerplaats bij de Bosbaan in het Amsterdamse Bos. Hiervandaan rijden we met onze auto naar Nes aan de Amstel, waar een paar weken geleden de finish lag van onze vorige wandeling op dit pad.

Het dorpje laten we al snel achter ons. Een blik over de schouder levert een mooi plaatje op van de kerk in het tegenlicht van de felle zon. Een markering stuurt ons linksaf het zompige weiland in. Dat levert natte voeten op voor degenen onder ons zonder waterdichte schoenen. Het is een stuk ploeteren door meerdere weilanden die door smalle bruggetjes met elkaar zijn verbonden. 




Langs het randje van Amstelveen lopen we naar de Amstel. Rechts van ons is het redelijk druk op de golfvelden. Het mooie weer nodigt uit tot meer dan alleen wandelen. 

Voor even volgt de route de slinger van de Amstel. Als wij afslaan om het natuurgebied van de Elsenhove in te wandelen, tringelt de GPS. Etappe 14 is weggestapt. Door met 13. 



Hoog tijd voor een bakkie. Dat wordt gescoord bij het theehuis van boerderijk Elsenhove. Met lekkers uiteraard. Vlak voor vertrek komt de huiskat ons even begroeten. Hij is behoorlijk gecharmeerd van René. Dat blijkt als hij op zijn schoot springt en het zich daar erg makkelijk maakt. Laat Ollie het maar niet horen...


Hoewel de route de rand va Amstelveen blijft volgen, lopen we steeds in het groen. Hier wacht ons het natste deel van vandaag. In het van water verzadigde grasland zakken onze schoenen af en toe flink in de modder. Een tijdje is alleen het gezomp en geplons van onze voetstappen te horen. Tot we onszelf met een zelfbedieningspontje naar de overkant van een zijarm van de Amstel trekken. Echt stabiel is het pontje niet, dus het levert grote hilariteit op.


Amstelveen is weer in zicht. Even lopen we onze eigen voetafdrukken, achtergelaten tijdens een stuk van ons "wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam-avontuur", tegemoet. Halsbandparkieten begroeten ons kwetterend. 


De Amsterdamseweg wordt overgestoken om het Amsterdamse Bos in te wandelen. Hier, op de kop van de Bosbaan, stopt de wandeling van vandaag voor ons. Even kijken we hoe roeiers hun boten ontmantelen. Dan is het tijd voor ons etappedrankje, bij restaurant de Bosbaan. Cheers! Op naar een volgende keer op dit toffe pad. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten