woensdag 21 september 2022

Marskramerpad - van Amersfoort CS naar Terschuur

 11 september 2022


Start: met auto naar Stroe. Hier parkeren we de auto. Bus 107 naar treinstation Putten in 30 minuten. Hiervandaan trein naar Amersfoort CS. 
Etappe: 13 - Amersfoort naar Terschuur (maken we net niet af)
Kilometers: 25,4 (inclusief aanloop naar overnachtingsplek)
Horeca: Deli Café Francais in Amersfoort (genoeg keuze) en snackbar in Achterveld
Overnachten: via Vrienden op de Fiets in Terschuur

Bijna vier maanden geleden stapten we voor het laatst in de voetsporen van de voormalige marskramers. Andere paden kregen even voorrang. Omdat maandag weer mijn vaste vrije dag is en René morgen een ATV dag heeft, vonden wij het een mooi moment om verder naar het oosten te trekken over LAW 3. 

Het genieten begint vanochtend al vanaf huis. Het is mistig en dat levert prachtplaatjes op. Koeien zijn vaag zichtbaar op het land. Boomtoppen piepen boven de flarden uit. Door de spijlen van de Zandhazenbrug op de A1 doet de zon verwoede pogingen de mist weg te branden. 

Zandhazenbrug in de ochtendmist

In Stroe is snel een plek gevonden waar we de auto tot morgen kunnen parkeren. Nu is het wachten op bus 107 die ons naar Putten zal brengen. We zijn zowaar eens bijtijds. Het wachten in plaats van haasten voelt goed. Na ruim een half uur rijden door Gelderse dorpjes hoeven we op station Putten niet lang te wachten op de trein naar Amersfoort.

Hier starten we aan de achterkant van het station om even voor 11.00 uur onze GPS'en. Ik loop met mijn gloednieuwe rugzak. Het is een Deuter Futura 30 SL, een stuk groter dan mijn andere. Best even wennen dus. De extra ruimte maakt dat we nu makkelijk meerdere dagen achtereen kunnen wandelen. Ook in kouder weer. 

nieuwe rugzak

Binnen no-time lopen we in het centrum van de keistad. Wat is het hier toch leuk! Zelfs, of misschien juist vooral, op zondagochtend. Op de Varkensmarkt zijn wij de eersten die op het terras plaatsnemen. Tijd voor ons startbakkie. Dit keer niet met gebak, maar met een croissant. 

En verder door deze sfeervolle stad, over de Singels en door Muurhuizen. Uiteraard moeten we, ik dus, even een korte stop maken bij het Kattencafé. We verlaten het centrum via een van de poorten, nog wat straatjes door en dan het hek door van Park Randenbroek, wat een groene oase binnen de grenzen van de stad. 





De A28 wordt onderdoor gestoken. We schampen de rand van Leusden. Over verlaten weggetjes komen we op het landgoed behorende bij Kasteel Stoutenburg. De jonkvrouwen en -heren die tegenwoordig het kasteel bewonen zijn dementerende ouderen. 

Over soms begroeide paadjes, maar nooit te extreem, komen we in Achterveld. We hebben er 13 kilometer opzitten. Tijd voor een stop. Dat doen we bij een snacktent, waar we dan ook maar direct een patatje scoren. 

Nog 10 kilometer te gaan tot de afslag naar ons overnachtingsstekkie. Het worden mooie kilometers. Vanaf Achterveld mogen we een stuk onverhard langs de Modderbeek. Rechts een inderdaad modderig beekje met wilgen, links een veld vol maïs. Ervoor ligt een strook zomerbloemen bedoeld om insecten blij te maken. Op een paar nog kleurige volhouders na, laat alles de kopjes treurig hangen. 

Een fietspad langs de Achterveldseweg en een kaarsrecht bospad brengen ons in Het Paradijs. Ieder stelt zich een eventueel paradijs natuurlijk anders voor, maar om te wandelen is het hier echt wel mooi. Over de Barneveldse Beek, kriskras over bospaadjes, krakkemikkige bruggetjes over... het heeft wel wat. 








Vanuit Het Paradijs belanden we langs de A1. Hier nemen we bij de afslag over de snelweg naar Terschuur afscheid van de route. Morgen vervolgen we het Marskramerpad op dit punt. Nu moeten we nog een kleine 3 kilometer stiefelen naar ons Vrienden op de Fiets-adres voor vannacht. 

Hier mogen we onszelf binnenlaten. Onze gastvrouw is er nog niet. Op het terras is het fijn bijkomen van de ruim 25 kilometer van vandaag. Ons 2e adres via VodF is weer top. Op naar morgen, weer een dikke 26 kilometer voor de boeg naar Stroe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten