woensdag 21 september 2022

Marskramerpad van Terschuur naar Stroe

12 september 2022


Start: vanaf ons Vrienden op de Fiets adres
Etappe: 13 (restje), 14 (geheel) en 15 (ongeveer de helft)
Kilometer: 27,3 inclusief aanloop vanaf overnachtingsplek
Horeca: helemaal niets!

Het zit er weer op! Twee wandeldagen op het Marskramerpad zijn voorbij. Morgen wacht een normale werkdag.

Gisteravond ging het licht niet laat uit. Ons stekkie via Vrienden op de Fiets, is basic, maar helemaal prima. Na het wandelen konden we nog genieten van het mooie terras en de omliggende tuin. Zodra de zon achter de wolken verdween werd het kil. Op naar binnen. Beetje lezen, televisie kijken op ons mobieltje. Wij vermaken ons wel. Bovendien is een goed bed het belangrijkste en dat was er bij dit adres absoluut. Een stevig ontbijt zorgt nog voor wat extra energie om een nieuwe wandeldag te starten. Was het dus gisteren al genieten van de prachtige tuin...het nog wat fletse ochtendzonnetje laat deze nog eens extra schitteren. 

het uitzicht vanuit ons overnachtingsplekje

Om 9.00 uur gaan we op pad. De 2,2 kilometer terug nar de route zijn sneller weggestapt dan de heenweg gisteren aan het eind van de dag. Het mooie licht van de zon door het bladerendak heeft hier vast iets mee van doen. 

De startselfie schieten we bovenop het viaduct over de A1. In Terschuur zit etappe 13 erop. Door met 12... We tellen af, want we lopen immers tegengesteld van west naar oost. Deze etappe en ook de start van de volgende, nummer 11 dus, kenmerkt zich door af en toe wat uitgestorven plattelandsweggetjes en veel bos. Dat laatste houdt in dat we veel onverhard lopen. Fijn, want René heeft een pijnlijke voet. 









Veel foto's maken we niet. Niet dat het niet mooi is, maar bos is bos, he... Het is gewoon een fijne etappe met niet heel veel bijzonderheden. Gewoon een mooi stukje Nederland. Oh, maar wel nog het vermelden waard zijn de bedjes van spinrag die we op meerdere plekken in het open veld zien. Ze schitteren in het ochtendlicht. de dauwdruppels lijken kleine edelstenen. 


Om precies drie uur zijn we na ruim 27 kilometer terug bij de auto. Het Marskramerpad is weer even uit onze krochten naar boven gehaald. Snel maar weer een volgend stuk plannen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten