maandag 21 februari 2022

GR5 - van Oostvoorne naar Rockanje

 21 februari 2022


start: vanaf de B&B rijden we in 10 minuten naar Rockanje. Parkeren aan de Dorpsstraat (net buiten het betaalde gebied). Bushalte Dorpsplein, waarvan bus 403 elk half uur vertrekt. De rit naar Oostvoorne duurt 10 minuten. 
etappe: het restant van etappe 3 plus vast wat honderd meters van etappe 4
kilometers:13,3
kilometers GR5 cumulatief: 62,6

Vandaag was er totaal geen twijfel. Hooguit iets van ietsiepietsie spijt achteraf. Waarom? Dat wordt zo duidelijk. De dag begon in ieder geval fijn.

De wekker staat vandaag op een schappelijke tijd voor een vrije dag, 8.15 uur. Toen gisteravond storm Franklin overtrok, namen wij het besluit om vandaag niet het hele stuk tot Goedereede, 24 kilometer, zoals in de planning lag, te wandelen. In plaats daarvan maken we etappe 3, tot Rockanje, vol.

Het is een cadeautje om nog even tijd in de B&B door te brengen. De loeiende wind van vannacht hebben we uiteraard gehoord, maar diep in ons comfortabele bedje weggedoken, hebben we daar geen last van gehad. Het ontbijtje smaakt weer prima. Sowieso is het voor mij al een dikke plus als er een verse croissant bij zit. Inpakken is snel geregeld. In twee dagen kunnen we natuurlijk ook niet echt veel troep maken. Om 11.00 uur nemen we afscheid van de gastheer en -dame. B&B Hoogtij'd is echt een aanrader. Voor het wandelen van de eerste 4 etappes van de GR5 en de laatste van het Kustpad deel 1, is het de perfecte pleisterplaats. Centraal gelegen met een bushalte voor de deur. Je hoeft overigens niet aan de wandel om hier te kunnen genieten.

B&B Hoogtij'd

Rockanje is per auto slechts 10 minuten verwijderd van Oostvoorne. Een parkeerplekje is zo gevonden. Bus 403 brengt ons in zo’n beetje dezelfde tijd weer terug naar de halte voor de B&B, waarvandaan we net zijn vertrokken. Het is zowaar droog als we richting de route lopen. Gisteren zijn we bij het Wapen van Marion afgeslagen, vandaag pikken we daar het pad weer op. Helaas begint het net te miezeren als we de GPS’en willen starten. Goed excuus om de naam startbakkie weer eens eer aan te doen en een cappuccino te scoren voor we ook maar een stap op de route hebben gezet. Bovendien kunnen we meteen een sanitaire stop maken.

Om 12.30 uur staan we klaar voor de startselfie. Op naar Rockanje. Bij Koepel Zeeburg duiken we direct het bos in. Bospaden volgend slingeren we tussen de bomen door. Boven ons horen we het steunen en kreunen van de takken. Af en toe werpen we een angstige blik omhoog. Op de grond liggen de bewijzen dat het hier niet geheel ongevaarlijk is op dit moment. Constant manoeuvrerend op de rand tussen duinen en bos wandelen we de duinen van Oostvoorne door. Het is een prachtgebied. En…het is nog steeds droog. We krijgen zelfs een cadeautje in de vorm van zonnestralen die door de wolken heen piepen. Regelmatig gaan we via een hek het gebied van grote grazers in. Dat vertellen de bordjes ons tenminste. Zien doen we de runderen niet.



Bij het bezoekerscentrum Tenella Plas laat de zon ons weer in de steek. Druppels komen in de plaats. We hebben alle vertrouwen dat het van korte duur zal zijn. De grond heeft hier al heel wat water te verduren gehad. Onze schoenen zijn er op berekend. De voetjes blijven droog. Langs het brede water lopen we richting strand van Rockanje. De zee zelf zien we niet. Wel merken we dat we in de buurt zijn, want we worden af en toe lichtelijk gezandstraald. Het drukt de pret niet. Bovendien is de zon ons weer gezelschap komen houden. Wat een mooi gebied is dit! Golvend lopen we over de zandduinen. De paadjes hier zijn smal. Het maakt dat we stiekem een beetje beginnen te denken om weer eens te gaan trailen.






Op de hoek bij Badhotel Rockanje tringelt de GPS. Etappe 3 van de GR5 zit erop. Op weg naar de auto, die in het centrum van de plaats staat geparkeerd maken we alvast wat meters van de volgende etappe. Op de hoek van de Duinrand en Waaldrift nemen we afscheid van de GR5. Voor nu. Gezien het weer hadden we misschien wel tot Goedereede kunnen lopen. Maar ach, het was vandaag eigenlijk perfect zoals het was. En die kilometers komen wel. Het volgende weekend staat al gepland voor april.

Cheers!



De kop is eraf! Het waren drie dagen afzien, maar vooral genieten! Om dat te vieren nemen we een etappedrankje bij De Jongens in het centrum van Rockanje. We zijn 57 kilometer dichterbij Nice geraakt.



6 opmerkingen:

  1. Heel mooie blog van jullie route.
    Het is fijn om eerst een verslag te lezen met hier en daar wat foto's en dan het geheel terug te kunnen beleven met Julie filmpje waar afwisselend foto's en videobeelden te zien zijn. Daarna het verpozen in een B&B lijkt me een leuke formule, zeker bij nat winderig weer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank. Zo'n B&B is inderdaad erg fijn om bij te komen na een wandeldag.

      Verwijderen