woensdag 20 september 2023

Trekvogelpad van Diemen naar Weesp

17 september 2023


start: auto geparkeerd op P+R Weesp, trein 1 halte, 5 minuten, naar station Diemen, 1,3 kilometer naar route
etappe: van Diemen naar Weesp
kaarten: 17 (grootste deel), 18, 19 en 20
kilometers volgens gids: 18,2
kilometers gestapt:20,3
kilometers op dit pad:128

Geen Damloop vandaag, helaas. Hoewel mijn arm redelijk goed herstelt, is het gedreun van hardlopen niet echt bevorderlijk voor een genezend bot. Bovendien is het altijd een gedrang bij zo'n druk evenement. En...van trainen is de laatste weken maar weinig gekomen. Dat laatste doet René ook besluiten om vandaag niet aan de startlijn te verschijnen. Gisteren heeft hij nog wel de Damloop by night gelopen. Ik mocht supporten. Maar vandaag veteren we de wandel- in plaats van de hardloopschoenen aan. 

Het is nog steeds niet ver reizen om een stuk van het Trekvogelpad af te vinken. De auto parkeren we in Weesp op de P+R. Hiervandaan brengt de trein ons in 5 minuten naar station Diemen. Een dikke kilometer verderop voegen we weer in op de route van LAW2. 

De eerste 2 kilometer stappen we langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Rechts van ons de woonwijken van Diemen Noord. Links is meer vertier in de vorm van langsvarende schepen. Aan de oevers vissers die hun hengel hebben uitgeworpen voor een viswedstrijd, zo laten de gele nummers aan de kant ons weten. Op het pad is het druk met fietsers en hardlopers. Langs het water van De Diem lopen we richting de A1. Ondanks dat de auto's even verderop voorbijrazen en we ons hier onder de rook van Amsterdam bevinden, voelt het alsof we op het platteland zijn. 





Zowel de snelweg als het spoor steken we onderdoor. Even lopen we door het groen voor we een industriegebied aan de rand van Diemen bereiken. Gelukkig is deze ongezelligheid maar van korte duur, want daar is het House of Bird. Het is nog geen tijd voor een hier gebrouwen biertje, maar een koffie en een broodje met vegakroket gaan er wel in. 



Via een bijzondere brug wordt het Diemerbos verruild voor het volgende park. Langs de rand van de Bijlmer bereiken we de Gaasperplas. Door groen lopen we nu op de grens van een andere wijk van Amsterdam-Zuidoost, het Gein. Het aangekondigde vee, waar we zeker 20 meter afstand van dienen te houden volgens de borden, ligt pontificaal voor het rooster waarover wij het gebied moeten verlaten. Het is altijd even twijfelen wat te doen, maar terugkeren is geen optie, dus, hup, snel door maar weer. 









Even verderop komen we het riviertje Gein tegen. Al meeslingerend met het water worden we naar Driemond geleid. Een volgend stroompje met de naam smal Weesp voert ons naar de finishplek. Een mooie molen heet ons welkom in Weesp. Op de hoek bij de Vecht slaat het Trekvogelpad rechtsaf. Wij gaan de andere kant op richting auto. 



Wat een fijne dag! Het was perfect wandelweer, een stuk minder zonnig en warm dan voorspeld. Ook heb ik het vandaag voor het eerst volledig zonder sling gered en dat ging wonderwel prima. Dat belooft goeds! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten