zondag 8 oktober 2023

Trekvogelpad van Ruurlo naar Eibergen

7 oktober 2023


start: met auto in ruim 2 uur naar Eibergen, bushalte Garage Grooters, bus 470 naar station Lichtenvoorde/Groenlo. Trein naar Ruurlo. In totaal 47 minuten
etappe: Ruurlo naar Eibergen
kaarten: 56, 57, 58
kilometers volgens gids: 21,6
kilometers gestapt: 23,5
totaal kilometers op dit pad: 150

Dat we er dit voor ons speciale weekend op uit zouden gaan, stond vast. Waarheen de reis ons zou brengen was nog even de vraag. Ook was er geen twijfel over de invulling. Uiteraard zouden we aan de wandel gaan. Het was even puzzelen welke pad het zou gaan worden, maar de beschikbaarheid van een onderkomen bepaalde voor ons dat we Eibergen terecht kwamen. Bij B&B De Olde Hilde om precies te zijn, zo'n beetje gelegen aan het Trekvogelpad. 

Vandaar dat wij op de dag dat wij 12 1/2 jaar getrouwd zijn al vroeg in de auto zitten om oostwaarts te rijden. Een dikke twee uur later parkeren we in de buurt van bushalte Grooters. Net te laat voor de bus van 9:51. Dat wordt een uurtje wachten. Uiteraard doen we dat niet bij de halte, maar zoeken een plek voor een startbakkie. 

Ruim een uur later staan we op het station in Ruurlo, zo'n 400 meter verwijderd van het Trekvogelpad. Het grappige is dat hier ook het zogenaamde Liefdespad start, een rondje van 5 kilometer in de omgeving. Toepasselijk voor vandaag. 

Al snel passeren we Huize Ruurlo, een kasteel dat tegenwoordig in gebruik is als museum. In dit Museum More, moderen en realistische kunst hangt werkt van kunstschilder Carel Willink. Niet dat we dat zelf hebben aanschouwd, nee, wij zijn direct op pad gegaan richting Eibergen. 


Dat gebeurt voornamelijk over zandpaden door open landschap met weidse uitzichten. Her en der liggen wat boerderijen. De route kenmerkt zich door lange rechte stukken. Als afwisseling op de zandpaden wandelen we soms verhard, dan weer door natte grasweides. De stroken bos die we af en toe doorkruisen laten zien dat de herfst in aantocht is. Bewijzen daarvan zijn de kastanjes en eikels die de grond bedekken. Paddenstoelen schieten uit de grond. Toch dragen de bomen nog hun kroon met bladeren, vaak nog volledig groen. 







We treffen het met het weer. Rene heeft zelfs de pijpen van zijn broek afgeritst. Er valt geen druppie regen en het zonnetje komt ons zo nu en dan begroeten. Wel maakt de wind duidelijk dat het hier in de open vlakte in de winter niet zo aangenaam stappen zal zijn. 

Tegen een uur of 4 lopen we Eibergen in, onze finishplaats. Het centrum herbergt wat zo op het oog,  leuke restaurantjes. Bij een ervan hebben wij voor vanavond een reservering staan. Maar eerst op naar de B&B. Dat blijkt weer een voltrefer! Wat een mooie stek is B&B De Olde Hilde, van alle comfort voorzien en enorm leuk ingericht. Na een hartelijk ontvangst genieten we buiten van koffie met lekkers. 

Vandaag kwamen we voor het eerst een aantal mede-Trekvogelpadders tegen. Met een stel raakten we even aan de praat. Anderen kwamen ons tegemoet lopen om richting Bergen aan Zee te gaan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten