maandag 29 november 2021

Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam - etappe 13, van pioniersbos naar pioniersstad

 12 september 2021


Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig
Etappe 13 - door pioniersbos naar pioniersstad, van Gaasperplas naar IJburg 
17 kilometer

Check, het rondje Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam is voltooid. 228 Kilometers zijn weggestapt. Een vijftal etappes liepen we met z'n tweetjes om daarna vergezeld te worden door Korine en Gerard. Burgerlijk ongehoorzaam als we zijn, wat wandelen betreft dan, liepen we de etappes niet in de volgorde van het boekje. Vandaar dat vandaag nummer 13 en niet nummer 14 de afsluiter is. 

Bus en metro brengen ons naar metrostation Gaasperplas. Het voormalige Floriadeterrein vormt het decor van de eerste kilometers. Kriskras over smalle paadjes, onder bomenrijen door lijdt de GPS ons richting Diemen. De Gaasp wordt overgestoken. Hier wachten meer bomen in het Diemerbos. De op het informatiebord beloofde wilde dieren laten zich niet aan ons zien. 



Bij de Burger King op het Maxisterrein, helaas geen gezellige koffietentjes op deze etappe, scoren we ons etappebakkie. Even lopen we over de Diemerzeedijk die we met fietsers delen. Die geven we vrij baan als wij de Diemervijfhoek binnenlopen. Smalle paadjes overdekt met brandnetels voeren ons naar het water. In de verte gloort Pampus. 

Pampus

Weer uit het park, lopen we de dijk verder af. Een gezellige fanfare voorziet ons van een muziekje als we langs het fort bij Diemen wandelen. Rechts zijn de huizen van IJburg opgedoemd. Wij mogen nog even door wat straatjes van deze nieuwste wijk van Amsterdam slenteren voor we na 18 kilometer de GPS stoppen. 




Bij een binnenhaventje in de buurt proosten we op het voltooien van dit toffe wandelpad. Het volgende project is al bedacht. Noord-Hollandpad, here we come!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten